De kracht van videomarketing

De kracht van videomarketing.

Leest u liever een tekst over hoe u een steak bakt, of kijkt u liever naar een video waarin u het vlees hoort sissen in de pan? De kans is groot dat u voor de tweede optie gaat. Video is een krachtig communicatiemiddel. Veel ondernemers merken dan ook dat videocontent hun conversie en sales een flinke boost geeft! U vraagt zich misschien af of videomarketing ook bij uw bedrijf past. We leggen u uit waarom videomarketing werkt!

Waarom videomarketing werkt.

 • Video trekt aandacht. 

Ons oog wordt getrokken door bewegend beeld, een video helpt u om direct de aandacht van de consument te vangen. De aandacht vasthouden is wel een uitdaging, de gemiddelde aandachtsspanne van een consument is namelijk maar een luttele 8 seconden. Zorg er bij een promotievideo daarom voor dat u uw boodschap direct relevant maakt voor de kijker. Op zoek naar tips voor het maken van een promotievideo? Ontdek het in ons blog.

 •  Video informeert en demonstreert. 

Videocontent is informatiever dan tekst of stilstaand beeld. Hoewel een tekst iets heel mooi kan omschrijven, geeft een video direct een duidelijke demonstratie van een product of dienst. Als u een nieuw product of nieuwe dienst lanceert, is het aan te raden om een korte demonstratievideo op uw homepage te plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat 74% van de consumenten die een productvideo bekeken, vervolgens tot aankoop overgingen. Dat zijn indrukwekkende cijfers!

 • Video wekt vertrouwen. 

Een video helpt u om het vertrouwen van de consument te winnen en helpt u bij het managen van verwachtingen. 57% van de consumenten geeft aan dat het bekijken van een video hen meer vertrouwen geeft in een bedrijf. Video geeft uw bedrijf een gezicht: de muziek, een voice-over, gezichten en handen geven uw merk direct een persoonlijke touch.

 • Google is gek op video

Sinds Google ook eigenaar is van YouTube, zijn video’s ook een belangrijke SEO factor geworden. Sterker nog, als je een video op je website deelt, is de kans 53 zo groot dat Google je een hogere ranking geeft. Met video verbetert u dus ook direct uw online vindbaarheid. 

 • Video entertaint en emotioneert. 

Consumenten worden graag geëntertaind of emotioneel geprikkeld. Met video kunt u makkelijk inspelen op emoties. Bovendien wordt content die emotioneert of entertaint, ook nog eens sneller gedeeld op Social Media. Dat helpt u om uw bereik te vergroten! 

 • U bent concurrentie voor.

Dat videomarketing effectief is, mag duidelijk zijn. Toch zijn veel ondernemers bang dat er hoge kosten mee gemoeid zijn en deinzen daarom terug voor videomarketing. Maar dat is niet waar, ook met een kleiner budget zijn er al veel mogelijkheden om met videomarketing te beginnen. Dit uw kans om de concurrentie een stap voor te zijn. 

 • Consumenten houden gewoonweg van video. Wat cijfers & feiten: 

 

 • 45% van de mensen besteedt meer dan een uur aan het kijken van video’s op Facebook of Youtube. 
 • Vooral consumenten tussen de 25 en 35 jaar bekijken dagelijks commerciële video’s.  
 • Mannen besteden 40% meer tijd aan het kijken van commerciële video’s dan vrouwen. 
 • 45% van de bedrijven die aan videomarketing doet, heeft een video op hun homepagina staan, waarin zij kort uitleggen wat ze doen. Werkt dat? Jazeker! 
 • 83% van deze ondernemers geeft aan dat een video op de homepagina effectief is en heeft geleid tot een hogere click-through-rate. 
 • Wist u dat een e-mail met het woord ‘video’ in het onderwerp tot 7% vaker geopend wordt?
 • Een video helpt u om als bedrijf herkend en herinnerd te worden. 80% van de consumenten kan zich spontaan een video herinneren die zij afgelopen maand hebben bekeken en hier ook het merk of bedrijf aan koppelen. 

 

De conclusie? Video boost conversie! 
Bovenstaande factoren dragen allemaal bij aan het verbeteren van uw sales. Uit onderzoek is gebleken van 71%  van de marketeers aangeven dat videocontent tot meer conversie leidt dan elk ander type content. 

 

Laat geen kansen liggen!
Motéma Media helpt u graag met uw videomarketing. Boost uw business met content die mensen in beweging brengt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We denken graag met u mee en kunnen niet wachten om voor u aan de slag te gaan met het maken van sterke content. Ontdek zelf de kracht van video. 

 

 

contact

Videoproductie diensten

Social