Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm is de manier om klanten, partners en medewerkers kennis te laten maken met jouw bedrijf. Je kan bijvoorbeeld een algemene bedrijfsfilm laten maken, waarin alle aspecten van je bedrijf in voorkomen. Jouw ideale klanten en partners krijgen een impressie van jouw bedrijf in enkele minuten. Maar je zou bijvoorbeeld ook de focus kunnen leggen op één onderwerp. Je kan denken aan een wervingsvideo of een productvideo. Weet jij al met welke type bedrijfsfilm jij onder de aandacht wil komen? Zo niet, dan help ik je graag.

Bedrijfsfilms waar we trots op zijn

De stappen om een bedrijfsfilm te laten maken

1. Intakegesprek

Een bedrijfsfilm laten maken begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis en doorlopen we jouw wensen. Wat wil je precies vastleggen en wat is het uiteindelijke doel van de video? Wil je een eenvoudig bedrijfsfilmpje of een uitgebreide corporate video? Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en kunnen we een prijsindicatie geven. Na dit gesprek stuur ik de opdrachtbevestiging op.

2. Strategie

Na de kennismaking gaan we aan de slag met de strategie. In deze fase bepalen we wat de boodschap is van de video en hoe we dat conceptueel gaan insteken. Tijdens dit creatieve proces zoeken we naar de meest doeltreffende manier om het verhaal van jouw bedrijf in beeld te vatten. De strategie werken we uit in een script, zodat we straks precies weten wat we gaan filmen. De strategie is het fundament voor een effectieve bedrijfsfilm.

3. Voorbereiding

Dit noemen we ook wel de ‘pre-productie’. Om de opnamedag zo succesvol mogelijk te laten verlopen, laten we zo min mogelijk aan het toeval over. Ik neem het script door met mijn filmcrew en met de personen die in de bedrijfsfilm gaan schitteren. Doorgaans zijn jij en je collega’s dit zelf, maar we kunnen ook acteurs of figuranten inhuren. Klaar voor actie?

4. Filmen

Volgens het script gaan we shot voor shot draaien. We leggen alles vast wat nodig is: uw bedrijfspand, het personeel, de machines, het product, enzovoort. Hoewel we planmatig te werk gaan, staan we ook altijd open voor spontane gebeurtenissen die uw bedrijfsfilm een persoonlijk karakter geven.

5. Montage

We hebben nu een harde schijf met beelden van haarscherpe kwaliteit en hoge resolutie. Dit materiaal, ook wel ‘footage’ genoemd, gaan we monteren tot een prachtige bedrijfsfilm. We zorgen voor een prettig tempo die de aandacht van uw ideale doelgroep vasthoudt. Alleen als ik tevreden ben deel ik een preview waar eventueel éénmalig feedback op gegeven kan worden.

6. Oplevering

Na het verwerken van de feedback is het tijd voor het grote moment: de oplevering! De bedrijfsvideo is af en klaar om met de wereld gedeeld te worden. We leveren de film aan in de gewenste formaten zodat jullie hem kunnen delen op elk platform. Uiteraard verlenen we ook de nodige nazorg, indien gewenst. We kunnen ondersteunen bij het uploaden en het effectief inzetten van de bedrijfsfilm. Zo weet je zeker dat zoveel mogelijk ideale klanten een mooie impressie krijgen van het bedrijf waar jij/jullie zo trots op zijn!

.

Met welke type video wil je onder de aandacht komen?

.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Reclame video

Review video

Wervingsvideo

Product video

Bedrijfsfilm

Werving video – motema media

Review video – motema media

Investering van je bedrijfsfilm

Een investering van een basic bedrijfsfilmpje kost simpelweg minder uren en materiaal om te maken dan een uitgebreide videoproductie voor een meerdelige business film. Ik hoor graag wat jouw wensen en doelen zijn om je de juiste prijs indicatie te kunnen geven.

Wat is het voordeel van een Bedrijfsfilm?

De voordelen van een bedrijfsvideo op een rijtje

Waarschijnlijk ben je al overtuigd van het feit dat een pakkende bedrijfsfilm dé manier is om jouw firma onder de aandacht te brengen. Het medium is immers bij uitstek geschikt om een onderneming online te naar voren te laten komen. Voor de duidelijkheid hebben we alle voordelen hieronder nog eens op een rijtje gezet:

  • Een bedrijfsfilm geeft een eerlijke impressie van jouw zaak
  • Een korte video is makkelijk te consumeren door potentiële klanten
  • Het geeft de mogelijkheid om te laten zien wat je onderscheidt
  • Video’s zijn eenvoudig te verspreiden onder een breed publiek op internet
  • Een bedrijfsfilm kan ook helpen bij het vinden en binden van partners en medewerkers
  • Het is een investering waar lang gebruik van kan worden gemaakt